Løvfaldstur 19. september 2020, til Panzermuseum Øst.

Vi var 7 medlemmer der mødtes på havnen i Roskilde.

På denne dejlige efterårsdag med de flotte efterårsfarver kørte vi gennem Lejre, Ny Tolstrup og Atterup Huse til Skjoldenæsholm og videre gennem Valsølille til Harelsted.

Turen fortsatte til Estrup, og vi fik set Gyrstinge og kom gennem Bringstrup til Alsted.

Herfra over Suserup og Kongskilde til Tystrup Sø, hvor der var kaffepause.

Vi var ikke de eneste der var ude og lufte Nimbusser på denne fine efterårsdag.

Netop da vi havde bænket os for kaffe, kom Rørklubben. De skulle også nyde udsigten.

Vi kunne så nyde at se 18 (Atten) RØR, der var samlet på p-pladsen. Det var en overraskelse og et imponerende syn at se disse flotte maskiner, og få en lille snak med Rørfolkene.

Efter at vi havde hørt Rørerne starte, og de havde forladt p-pladsen, kørte vi også videre.

Turen gik gennem Tystrup til Fladholte og Panzermuseet, som var turens mål.

Her spiste vi vores medbragte frokost, og foreningen gav noget at drikke til maden.

Panzermuseet er en samling af køretøjer, helikoptere og andet materiel, primært fra

Øst Europa. Det er en imponerende samling, og et stort område man kan gå rundt i .

Der er også mulighed for at få en tur i en sidevognsmaskine.

Jens

   
16. september pop-up tur 
Grillaften ved Himmelsøen den 2. september
   

Onsdagstur 19. august 2020

Den aflyste tur til Hedeland.

På trods af at turen var aflyst, var vi 5 medlemmer, der fandt vej til havnen i Roskilde.

Et af medlemmerne var Kristian Harly, som var kommet i bil for at hilse på os.

Det var rart med et gensyn med Kristian og at få en lille snak med ham og se, at han er i bedring.

Turlederen Bjarne mente, at vi havde set Hedeland, så vi fik i stedet en tur til historiske steder i Roskilde.

I relation til vores klub så vi, hvor kasseren med cigarkassen havde boet, og vi fik også set jernstøberiet, hvor klubbens historie begyndte.

Fra havnen gik vi op på Sct. Jørgensbjerg til kirken, som er Danmarks ældste kirke.

Herfra gik turen til minibyen, en model af hvordan Roskilde så ud for ca 600 år siden,

Undervejs øste Bjarne af sin store historiske viden og fortalte gode historier.

Turen fortsatte ud ad Frederiksborgvej til der, hvor Bjarne tidligere har boet. Her fortalte han om en nu nedrevet vandmølle. I området lå Haraldsborg bygget af Harald Kesja (søn af kong Erik Egegod), hvor der engang er fundet en sølvskat. Bjarne fortalte nogle spændende historier om det, som også omfattede stridigheder mellem datidens konger og deres slægtninge.

Turen bød også på naturoplevelser. Vi så Himmelev Skov, hvor der bla. vokser orkideer.

Der kan vist nok også høstes porse i området.

På turen besøgte vi 3 gravhøje, hvor af den ene er en åben gravhøj.

Turen sluttede på Trine og Bjarnes terrasse, hvor Trine bød på kaffe.

Tak til Trine for kaffe, og til for Bjarne for en spændende og anderledes tur.

Jens

 

Onsdagstur 12. august 2020

Vi var 5 medlemmer, der mødtes på havnen i Roskilde.

Vi var kørende på 2 sidevognsmaskiner og 2 solo Nimbusser.

Vi kørte til Tadre Mølle i det fineste sommervejr.

Erik kørte forrest, og ledte os ad gode små veje, gennem hyggelige landsbyer.

Vi fik set Kattinge, Herslev, Gevninge, Kirke Såby, Kisserup, Kirke Hvalsø, Sonnerup og Soderup, til vi nåede den gamle vandmølle.

Her nød vi vores medbragte forsyninger.

Tak til Erik, for det gode vejr og en dejlig tur.

Jens

 

Onsdagstur 5/8 2020 til Orø

Hej,
 
Vi var 8 nimbusser og 9 medlemmer som mødtes ved Roskilde havn. Formand, møde optimistiske også på nimbus. (test run på 30 km gik godt dagen inden tur). Helge ført an til færgeplads hvor vi møde med 4 medlemmer på 2 nimbusser.
Desværre turen gik ikke så godt for formand. Der var under 4 km til færgen, så måtte jeg over på reservetank da motor lige pludselig stoppede. Så begyndte problemer igen. Jette gav lidt førstehjælp med 1 liter benzin - tak for det, så jeg kunne nå tanken på Orø. 
Hans Henning ført os rundt på Orø. Dejlige små veje og landscape. Den lokale knallert klub var også ud og køre - chu-hi hvor det skulle køres stærkt.
På havn, kunne vi sidde og nyde den dejlige aften, med hyggesnakke og dejlige hjemme bagt boller som Kirsten havde med - tak for det. ?
Færgen til fastland sejlede 21.30. eller deromkring. Nu var det Jettes nimbus der ikke var meget kører hjem. Hun nået af færgen og fik hjælpe fra Ove. Vi andre kørt hver til sit. Jens, Flemming og jeg fandt vejen, som vi kunne genkende, selvom det var begyndt at være mørkt. 
 
Det var en rigtig dejlig aften, tak for det. ?
 
Mvh. Alan
 
ps. jeg nået hjem med min nimbus. Nu skal den undersøgelses igen, igen hvorfor den ikke køres som den skal.

 

Annette skriver


Lidt stemningsbilleder fra turen til Orø. Takket være regeringens hjælpepakke med gratis overfart, har Holbæk Kommune valgt at privat persontransport til Orø er gratis i august og september, dette benyttede klubben til at besøge Orø onsdag aften i rigtig fint og lunt vejr. Vi var rundt på hele øen og små veje er der rigeligt af. Det er ikke de store afstande, så det var i roligt tempo så vi rigtig kunne nyde det vi ikke ser til hverdag. Kaffepause på havnen ved hvor Kirsten bød på nybagte boller. Tak til alle for en god og hyggelig aften.


   

Onsdagstur 29/7 2020 til Haraldsted Sø

Vi var 4 medlemmer der mødtes på havnen i Roskilde.

Vejrudsigten lovede spredte byger, og det var det vi blev udsat for.

Turen gik til Haraldsted Sø, hvor vi besøgte dæmningen.

Området er en del af Ringsted oplevelses sti. Her er borde og bænke, og det er nu udvidet med motionsredskaber, fugletårn og et opholdsrum(?)

På turen dertil blev der misset nogle stikveje til skoven, så i stedet for en skovtur, lagde Roskildevej asfalt til en del af strækningen.

Jens

25. juli turen Stevns rundt.
   
Lille pause, hvor vi fik hilst på Ove, der indhentede os ved Køge. Så vi blev 6 flotte Nimbusser og 9 glade deltagere.
Jens havde et mindre haveri, men var beredt med nyt batteri i tasken som han og Hans-Henning fik skiftet, og så nåede vi også Rødvig Havn hvor resten af deltagerne ventede.

Tures sidste højdepunkt Traktørstedet Bøgeskov, hvor klubben gav kaffe og kage efter eget valg. Tak for godt vejr, skønne små snoede veje og et væld af småbyer og mange der nød at se os komme kørende forbi.

Annette

 

 

Onsdagstur 22. juli

Hej,

Det var jo meningen, at jeg skulle føre an på onsdagsturen, hvor vi skulle besøg Oscar. Men, desværre kunne det ikke foregå på Nimbus – den driller stadigvæk. Jeg har skruet en del selv og har også haft professional hjælp, men den vil ikke køre rigtigt.

Oscar er en af mange ”kæmpetrolde” som kunstneren Thomas Dambo har bygget af genbrugstræ. De er lige blevet færdige med en trold i Roskilde, ved grusgraven. Mere info kan findes på Thomas Dambo’s hjemmeside.

Vi var 5 medlemmer på tur. Alan ført an i bilen. Turen gik igennem Vindinge og videre til Stærkende. Mens vi kørte forbi grusgraven fik vi selskab i luften fra en del gæs. Videre til Kildebrønde, hvor kirken hilste os velkommen fra kirkens klokker. Vi fik også sneget os forbi et par politibetjente, som holdt øje med trafikken. Nimbuslyden fik dem lige til at kigge lidt efter nimbusserne.

Vi parkerede køretøjerne, på en parkeringsplads tæt på broen, hvor Oscar er. Vi fik en dejlig tur, hvor vi kunne beundre den flotte natur og udsigt i området. Hvis man spurgte Flemming,  havde vi gået mindste 3 kilometer (Bornholmske), men så langt var det ikke. Vi fik hilst på Oscar, som passer på broen, og sørger for, at kun de rigtige mennesker kan gå over broen.

Der var tid til lidt hyggesnak på en nærliggende bord/bænk ved broen. Derefter skulle vi den laaaannnnggg vej tilbage til køretøjerne.

Mvh.

Alan

 
   

onsdagstur den 15. juli

Rigtig fin tur til Østby Havn

   
   

Onsdagstur 1. juli
Vi var 4 medlemmer der mødtes i Roskilde. En sidevognsmaskine og to solo Nimbusser.

Vejret var lidt overskyet, så det var et fint vejr til en tur på Nimbus. Vi skal til Køge havn. Fra Roskilde kører vi til Vor Frue og herfra gennem Kamstrup og Brordrup til Gadstrup, hvorfra vi fortsætter til Ramsølille og Havdrup. Herfra kører vi gennem Kr. Skensved og Navrbjerg. Turen gå videre, gennem Køge Transportcenter, som er et trist område med store lagerbygninger, helt uden vinduer. Døre findes heller ikke i dette område, kun store ladeporte. Turen fortsætter herfra til Køge Marina, hvor vi nød vores medbragte drikkevarer.
Lige før opbrud kom der nogle solstrejf. Dette var dog kortvarig, så jeg håber, at alle nåede hjem, før det begynte at plaske ned med vand.

Jens

   

Onsdagstur 24. juni

Vejret var strålende og der var mødt 6 nimbusser og 7 medlemmer op til den lange tur til Eremitageslottet i Dyrehaven. Den ene nimbus kørte dog hjem igen inden turen startede.

Vi kørte over St. Valby, Gundsømagle, Hove, Smørumovre, Jonstrup og gennem Hareskoven og Frederiksdal til Hjortekærporten. Der var tilfældigt mødt en del veteranbiler op ved Eremitageslottet.

Helge

   

 

  

Onsdagstur 17. juni.

Brotur: HKH Kronprinsesse Marys bro, og HKH Kronprins Frederiks bro.

Vi var 7 medlemmer der deltog i denne flotte tur gennem Hornsherred.

Annette viste vej og førte os ad små fine veje, hvor vi kørte gennem Bonderup og Skuldelev til Tørslev Hage, hvor HKH Kronprinsesse Marys bro begynder.

Det er en flot bro at køre på med en fin udsigt over vandet, hvor der var gang i sejlbådene. Broen har landgang ved Marbæk.

Herfra kørte vi til ishuset ved HKH Kronprins Frederiks bro. Her mødte vi et andet medlem af Roskilde Nimbusklub, Flemming Ovesen, som viste os sin fine veteranbil.

I forbindelse med broen er Hornsherred blevet forsynet med mange rundkørsler. Uden en lokal guide, kunne denne tur været blevet meget lang.

Tak til Annette, for en god tur.

Jens

   
Onsdagstur 10. juni 2020

På havnen i Roskilde mødtes vi 11 medlemmer.

9 af os fortsatte, med 4 sidevognsmaskiner og 4 solo Nimbusser, og med Lars som turleder, til Karlstrup Kalkgrav.

Det var en fin tur, hvor vi kørte gennem Darup, Kamstrup, Gadstrup, Snoldelev og Hastrup til Karlstrup, hvor vi besøgte kalkgraven.

På stedet er der brudt kalk fra 1843, til det stoppede i 1975.

Søen er Sjællands klareste sø. Den har en omkreds på ca. 2 km, og en max dybde på 14 m.

Her nød vi vores medbragte drikkevarer, og Jettes småkager.

 

Tak for en god tur.

Jens

   
 
3. juni
 
Hej,
 
Solen skinnede fra en klar blå himmel. Vores medlemmer kom en efter en efter en. Der kom 12 Nimbusser og 15 medlemmer og en gæst på bagsædet.
 
Fantastisk og rigtig dejlig at se.
 
Mens vi ventede på at klokken blev 18.30 fik vi et lille besøg fra "Lovens lange-arm". Han talte og talte, da vi var samlet mange mennesker, men vi var samlet i 2 grupper af under 10, som myndigheder anbefaler og siger. 
 
Erik (klubbens nyeste medlem) havde lavet en flot tur, som han selv siger - han er lokal kendt.
 
Turen: Fra Roskilde: Svogerslev - Gevninge - Abbetved - Kirke Såby - Kisserup - Hvalsø. Stop ved søen - kaffedrikning m.v. Der er også en café, hvis nogen skulle foretrække dette. Afstand fra Roskilde havn ca. 25 km.
 
Under turen samlede vi endnu en nimbus op på vejen, så vi blev 13 nimbusser i alt. En mægtig syn. 
Vi parkerede ved Fakta i Kr. Hvalsø og gik over til den flotte sø midt i byen.
 
En rigtig dejlig og hyggelig aften. Tak til Erik.
 
Næste uge, har Lars tilbudt at før an til "grus gravene"
 
Mvh.
Alan
 
 
 
27. maj
 
Hej,
 
Lidt forsinket og udfordret på den tekniske side, men klar igen. 
 
Vi var 7 medlemmer på 6 Nimbusser der var mødt ved Roskilde havn. Vi skulle ud i det blå. Bruno tilbød at før an.
 
Vi kørte igennem Skt. Hans område ud til Herslev Strand, hvor Bruno fortalte om turen, som skulle forbi film lokation fra Morten Koch film, Sjællands mindste kirke og op ad den fine allé. Ledreborgslotten kørte vi også forbi. Forbi golfklubben og det 19'ende hul nåede vi også at svinge forbi. Videre på de små veje nåede vi frem til Sagnland.  
 
Mens vi drak vores kaffe og småsnakkede, blev vi vidner til en territoriale magtkamp. Intet at gøre med rocker eller bandekrig, det var en hanekamp.
 
En dejlig tur og aften. Tak til Bruno. ?
 
Mvh
Alan
   
20. maj
 
Hej,
 
Klubbens første onsdags-tur i 2020 blev vellykket, solen skinnede, 9 nimbusser og 12 medlemmer deltog. Fantastisk. 
 
Turen gik fint, efter vi først kom igang, selvom vi kørte igennem en del lys-kryds og rundkørsler og små veje omkring Roskilde. Vi holdt en lille pause ved den ny Harley Davidsen butik, hvor vi nøjedes med bare at kikke igennem vinduerne på de flotte motorcykler. Vi kørte videre til vores destination - Stændertorvet, midt i Roskilde. Her mistede vi en del, som åbenbart bare ville se mere af Roskilde by, inden de mødte frem til torvet.
 
Livet er fuld af dejlig overraskelser. På torvet, takket være Kirsten og Ib, nød vi dejlig hjemmebagt kage til vores medbragte kaffe/te. En stor tak fra alle der var med på turen. ?
 
Der vil også være en tur næste uge. Alle er velkomme til at finde ud af hvor turen ender. På gensyn.
 
Mvh Alan
   
   
 Hej,
Godt nytår alle sammen.
Tradition tro holdt klubben Nytårstaffel. Igen i år blev det i Byens Hus. Vi blev ikke så mange, men det var en hyggelig eftermiddag, med sild og hjemmelavet karry dressing, fisk og flere slags smørrebrød. Det hører til, at fiskene skal ha' noget at svømme i, og det var der også. Dessert blev også serveret med fastelavnsboller med creme og flødeskum. Tak til Hans Henning, der sponsorerede noget til kaffen.
Bjarne havde en lille tavle med, med 20 dele, der findes på Nimbuserne. Vi var hårdt pressede, og 2 af vores medlemmer fandt frem til 3 korrekte svar. Der var mange gode forslag, som desværre ikke var gode nok.

Nu kan vi se frem til, hvad 2020 bringer. ?

Mvh. Alan