Café Hjaltes i Ganløse
 
12. juni 2024
 
Der var mødt 3 medlemmer på 3 Nimbusser. Ivan havde lagt en god rute med mange sving over Veksø og Søsum til Ganløse. Vejrudsigten var ikke den bedste, men vi havde tørvejr.
Ved caféen fik vi lov til at holde på fortovet med motorcyklerne og selvfølgelig med vores banner.
Det var en lille hyggelig café, som vi havde næsten for os selv.
Ivan og jeg havde kort vej hjem, mens Alan skulle tilbage til Roskilde. Alan meddelte senere, at han var blevet lidt våd på vejen hjem, da det regnede fra Risø til Roskilde.
 
Helge
  
Store Køredag
 
5. juni 2024
 
Vejrguderne var ikke helt med os, da vi trådte an til dette års Store Køredag. Skybrud var det ikke, men tørt var det bestemt heller ikke, da seks Nimbusser - heraf en tilløber, nemlig Jettes datter - satte kursen vestover. Ved Munkholmbroen stødte yderligere tre Nimbusser til, så Roskilde var flot repræsenteret blandt de i alt 35 Nimbusser, der deltog i Store Køredag. Vel fremme hos Preben Herskind i Gislinge var det blevet tørvejr, og efter en god gang morgenmad - med smørelse til dem, der havde sådanne ønsker - kørte vi ud i landskaberne.
 
Turen gik denne gang Odsherred rundt, og deltagerne i klubbens løvfaldstur 2023 fik på visse strækninger hukommelsen genopfrisket. Bl.a. den fantastiske udsigt ved Høve og turen gennem Veddinge Bakker. I det hele taget bør Odsherred udnævnes til Nimbus Country. Mere varieret og i enhver henseende Nimbus-venligt sted finder man sjældent.
 
Der blev gjort frokostholdt ved havnen i Klint, og ved havnen i Havnsø sluttede den fælles del af turen. Der blev tilbudt guidning tilbage til Gislinge, hvilket nogle benyttede sig af, mens andre stolede på egne evner. Det var igen-igen-igen en hyggelig og fornøjelig Store Køredag.
 
Erik
 

 
Drengerøvsaften i Skælskør
 
31. maj 2024
 
Der var kun tilmeldt ét klubmedlem til Drengerøvsaften. Jeg havde i forvejen meddelt, at jeg ikke kørte med tilbage, da jeg og Sussie overnattede på Hotel Postgården i Skælskør. Men Ivan og jeg kørte alligevel sammen til Drengerøvsaften. Jeg hentede Ivan i Veksø kl. 13, og så tog vi Ivans sædvanlige rute til Roskilde. Herefter fortsatte vi af hovedvejen til Ringsted og derefter over Glumsø og Fuglebjerg til Skælskør.
Vi fik en god plads ved havnekajen i nærheden af nogle meget kraftige speedbåde, der larmede voldsomt, men vi var blevet advaret.
Ivan kørte retur først på aftenen, da han skulle til helt til Liseleje. Det blev en kilometerrekord for ham på 201 km på Nimbus på én dag. Godt gået Ivan.
Sussie fik opgraderet hotelværelset til et med altan og havneudsigt. Fra altanen havde vi udsigt til "Rabalderstræde".
En vægtløfter sparede ikke på kræfterne. Med en træksele og et tov fik han ene mand en SAS bus fyldt med børn til at rulle 20 meter, og bagefter løftede han en Volvo Amazon op i forhjulene.
På et tidspunkt begyndte gæsterne at bruge min Nimbus til et affaldsstativ. Så jeg måtte flytte den i sikkerhed bag hotellet.
Omkring klokken 22.30 sluttede løjerne med et stort fyrværkeri på havnen.
 
Helge
  
Onsdagsturen, der blev til en torsdagstur
 
30. maj 2024
 
Hvad gør man, når den ugentlige onsdagstur er truet af skybrud og fugtigt vejr? Man flytter den til om torsdagen. Det gjorde vi så, om end det skulle vise sig, at en stor mængde moderne motorcykler på Roskilde havn kun efterlod et beskedent hjørne til Nimbusserne. Vi fyldte ikke meget i det selskab.
 
Til gengæld var tilslutningen til turen over middel. Ni medlemmer på syv Nimbusser nød det gode vejr og den flotte tur til Eskildsø mole ved Sønderby og i mangel af borde og bænke ved molen derfra videre til Sønderby havn, hvor det medbragte traktement blev indtaget. Måske den ugentlige køredag burde ændres fra onsdag til torsdag permanent.
 
Undervejs til Sønderby blev der gjort holdt et sted mellem Skibby og Selsø, hvor en lupinavler havde tilsået sin mark. Det var ikke alene flot. Det var helt vildt flot, og man kunne ærgre sig over ikke at have et kamera men kun en simpel telefon at fotografere med. Lad det aldrig ske igen.
 
Erik
 
Naturpark ved Sengeløse
 
22. maj 2024
 
Fem Nimbusser (alle med fører) var at finde på Roskilde havn, da det var tid for afgang til den nye naturpark ved Sengeløse. Alan førte an i fin stil, og vi nåede ad snørklede omveje frem til det, som engang var en grusgrav, men som nu er naturpark. Det var nu ikke nogen lang naturvandring, vi kom ud på. Vandringen gik til nærmest beliggende bænk, hvor den medbragte drikkelse under almen hygge blev indtaget. 
 
Vi har nok alle fra tid til anden vore små og store oplevelser med Nimbusserne. Strømsvigt og startbesvær og den slags. Men denne aften tog de to Ivan'er nok prisen for et stykke tid. Vel ankommet til naturparken trak Ivan Et noget, som på afstand lignede en I-pad, frem. Men det var ikke en I-pad. Det var Ivan To's nummerplade. Den havde toeren tabt og etteren samlet op undervejs. Heraf kan vi lære, at Ivan Et altid bør køre bagest. Ikke alene kan de forankørende altid via Ivan Ets omfattende lygteføring konstatere, om alle er med. Han er også god til at samle op efter os andre.
 
Erik

 
 
 
 
 
 
 


Græsted veterantræf
 
18. maj 2024
 
Det traditionelle mødested ved Roskilde havn var skiftet ud med Slangerup kirke, da syv medlemmer fordelt på fem Nimbusser i strålende vejr begav sig til veterantræf i Græsted. Helge førte an på den videre færd fra Slangerup, og hans GPS bestod til fulde Græsted-prøven. Det var en flot tur ad småveje gennem forårslandskabet.
 
Græsted Veterantræf er en skøn og skønsom blanding af veterantræf, blandet landhandel, tivoli, gøgl, gejl og drengerøv. Er man til dødsdrom, havde man her chancen. Dog kun som tilskuer. Kæmpemæssige dampmaskiner var der. Traktorer og selvfølgelig biler i alle afskygninger. Og motorcykler. En terrænbane, hvor firehjulstrækkere i strid med naturens love kravlede rundt. Og så noget, der vistnok skulle forestille en amerikansk militærlejr fra Vietnam-krigens dage. Det krævede dog mere fantasi, end jeg er i besiddelse af, at leve sig ind i den illusion. Man kunne i øvrigt også få arrangeret et bryllup, hvis man skulle have et sådant behov.
 
Selv fik jeg forvildet mig ind i et veterantog, som begyndte at køre. Men det var ikke bare den korte strækning op til Græsted station. Toget fortsatte til Mårum, hvor vi skulle vente en rum tid på, at Lokalbanen skulle passere, før vi kunne returnere. 
 
Kort sagt endnu engang en fremragende tur i det gode Nimbus-selskab.
 
Erik 

 
 
 
 
 


15. maj 2024
 
Årets første onsdags tur - Cafe tur.
På havnen mødte der 4 Nimbus og 5 personer, inkl. et nyt muligt medlem på sin ny indkøbte Nimbus fra i mandags. 
Ove ville dog ikke med i byen, men dejligt at han kom forbi til en lille snak. 
Dagens tur blev den korteste tur i klubbens historie - fra havnen til Stændertorvet, hvor vi indtog kaffe/kage eller andet, mens der blev snakket, inden vi brød op og kørte i hver sin retning.
Velkommen til Ivan O. håber du har lyst fortsætter i klubben.
Annette 

 
 
Løvspringstur uden spring
 
11. maj 2024
 
Løvet sprang, men det gjorde medlemmerne af Roskilde og Omegns Nimbusklub bestemt ikke, da dette års løvspringstur skulle køres. De sprang i hvert fald ikke op på Nimbusserne. En enkelt ukuelig jubeloptimist med tilhørende Nimbus var, hvad det kunne blive til. De sidste dages hellig (i ental), så at sige. Og det var så det.
 
/Erik
 
 


SWAPMEET med flaget hejst
 
28. april 2024

Et beskedent antal medlemmer på et beskedent antal Nimbusser - fire af hver - mødte op på Roskilde havn for at køre dette års første fællestur. Den gik til Nyvang ved Holbæk, hvor man afholdt forårssæsonens SWAPMEET, hvilket af ophavsretlige grunde er betegnelsen for det traditionelle mix af veterantræf og stumpemarked. Undervejs mødte vi dog endnu et medlem samt et forhenværende medlem. På denne måde nåede den samlede score op på 5½. Vi mødte i øvrigt også Nimbus-Tidendes redaktør, som dog havde ladet sig transportere til Nyvang på noget ukurant noget, der i hvert fald ikke var en Nimbus. BUUUHH......
 
Desværre ankom vi lidt sent til Nyvang, så vi kom til at parkere lidt afsides. Desværre, fordi vi denne dag ikke alene var til SWAPMEET. Det var også denne dag, vi kunne indvi det meget fine banner, som Ivan ikke alene har kreeret, men til kassererens udelte fornøjelse også har fået sponsoreret. Det vejede smukt over de afsides parkerede Nimbusser.
 
Selve swapmødet lignede sig selv med ting og dimser til salg. Visse personer forsynede sig rigeligt med LED-pærer, mens en anden en nøjedes med to Nimbusser. Dog nogle små nogle af plastic. 
 
Erik